E2a

Hvordan man skriver en god avisartikel

Morgenavisen til nogle

Morgenavisen for nogle, hvis ikke alle, er et stykke litteratur, der læses på auto pilot. Det er ligesom den daglige vejtrafik opdatering, at man kun hører, når Nyhedsindslag er relevant for den vej, man er på. Med udbredelsen af ​​mange artikler og andre opskrivninger derude, har dagbladet nu blevet hvid støj.

Avisen kan være på en all-time lav i dag

Avisen kan være på en all-time lav i dag, men alt håb er ikke tabt for en genoplivning af gode avisartikler. Det kan begynde igen med dig. Du kan gøre netop det ved at tilbyde læsere avisartikler, der tager dem lige ind i hjertet af handlingen. Skriv en god brik, der vil gøre dem til at føle glæden ved sejren, smerten af ​​tabet, og rutsjebane af følelser. Her er nogle tips om hvordan man skriver en god avisartikel.

  • De rigtige værktøjer til at skrive med. At skrive en god avisartikel er ikke så let som du tror. Det mindste du kan gøre er at være parat til at skrive en, så du kan tage væk en stor luns af udfordringen. For at forberede at skrive en god avisartikel, du skal have det væsentlige. Du skal have en computer eller en analog skrivemaskine, så du kan indkode din artikel. At have en ordbog og en synonymordbog med dig som du skriver vil være en stor hjælp, når man er mundlam. En redaktør er også nyttigt i at have et par friske øjne ser på dit arbejde. Har en god en leverance system på plads, så din artikel vil gøre det i publikationen i tiden. Endelig har en pen og et stykke papir klar på alle tidspunkter, så du straks kan notere ned ideer, fakta og andre udviklinger er relevante for emnet for din artikel.
  • Bly i. En svag første sætning er som at køre dine læsere væk, så snart de satte øjne på din artikel. Start stærk med din artikel med en åbning, der er både lokkende og kraftfuld. Det er sædvane, at du besvarer de seks spørgsmål på dette punkt. De seks spørgsmål er hvem, hvad, hvornår, hvor, hvordan og hvorfor. Husk, vil at andre forfattere også starte deres artikel på denne måde. Prøv at sætte et nyt perspektiv på din bly sætning. Når du opretter den forudsætning af artiklen, tage læseren til scenen af ​​nyhederne. Være unikke, men være sandfærdige
  • Følg den omvendte pyramide format. I artiklen skriver, er den omvendte pyramide format et gammelt trick til at rulle i nye læsere. Det er dybest set starter stort med de hårdtslående fakta og detaljer. Derefter skal de kendsgerninger, som er af mindre relevans være i slutningen del af artiklen.


Afslut stærk

Hvordan man skriver en god avisartikel. De rigtige værktøjer til at skrive med.
Hvordan man skriver en god avisartikel. De rigtige værktøjer til at skrive med.

Afslut stærk. En god artikel er som en god sang. Det åbner stærk at fange lytteren, eller i en artikels tilfælde læseren. Liget af sangen tager læseren på en rutsjebane af følelser, der fører til en effektfuld crescendo og enden. Du skal ende dine artikler på samme måde også. At gøre netop dette, skal du have en meget smart afslutning at gøre følelse af alle de fakta, som du har præsenteret i hele din artikel.