E2a

Hvordan man skal fortolke dækslid

Ligesom en læge ser på forskellige dele at stille en diagnose på den menneskelige krop, kan en mekaniker se på slitage på dine dæk til at foretage en vurdering af bilens tilstand.

Dæk er meningen at bære jævnt

Hvordan man skal fortolke dækslid. Gør en visuel inspektion.
Hvordan man skal fortolke dækslid. Gør en visuel inspektion.

Dæk er meningen at bære jævnt. Dette betyder, at dækkene skal have slid på slidbaner være konstant. Hvis du bemærker mærker på en bestemt del af trådene, kan der være et problem med tilpasningen af ​​køretøjet. Du kan også være at køre rundt med den forkert dæktryk.

Her er en hurtig guide til at hjælpe dig skelne og fortolke dækslid.

  • Gør en visuel inspektion. Den nemmeste måde at kontrollere dine dæk er at se på dem. Gør dette udendørs, hvor du har god belysning, så du kan se om der er nogen mærker eller slidte områder på dine dæk. Dæk skal have samme slitage.
  • Brug en mønsterdybde gauge. Denne lille handy værktøj kan du tjekke for jævnhed af slid på dine dæk. Anbring sporvidde mellem trådene og gå rundt om hele længden af ​​dækket. Du bør have ensartede resultater på hvert interval. Hvis du ikke har en mønsterdybde gauge, kan du bruge en krone. Placer mønt på hovedet, således at Lincolns hoved vender mod dig. Hvis du ser hans hoved, selvom du placerer mønten mellem trinene, du har overdreven slidbaneslitage.
  • Over inflation. Kørsel med for meget luft i dækkene vil resultere i for stort slid på den midterste del af slidbanen.
  • Under inflation. Hvis du ikke har nok luft i dine dæk, alt for meget overflade af dækket kommer i kontakt med vejen. Du vil bemærke, at de ydre slidbaner af dækket er slidt ud i forhold til midten eller indre slidbane.
  • Forkert justering. Der er et problem med tilpasningen af bilen, hvis sliddet på dækkene er på indersiden eller ydersiden af dækkene. Hvis der er for meget slidbaneslitage på siderne af dækket, betyder for stor vægt bærer ned på dækkene. Hvis sliddet er på indersiden, du har for meget negativ camber justering. Hvis sliddet er på ydersiden eller på skulderen af ​​dækket, du har for meget positiv camber justering. Har tilpasningen af ​​det kontrollerede køretøj. Du kan også nødt til at kontrollere suspensionen, arm bøsning eller kugleled af køretøjet. Hvis du bemærker behæng på dækket, skal du have den toe-in indstilling kontrolleres. Du vil vide, det er udtynding er du føler tjavsede mærker i dækket. Det vil være glat på den ene side, men spids på den anden.
  • Suspension problem. Hvis du ser kammusling-formet slid på slidbanen af dine dæk, dette er en stærk indikator for, at bilens affjedring skal kontrolleres. Disse kammusling markeret figurer kaldes også cupping.
  • Forkert dækstørrelse. Hvis du bruger radialdæk og bemærk, at ribbenene på dækkene er slidt ud hver anden ribbe, kan du bruge dæk, der er for store for køretøjet. Dette kaldes anden ribbe slid.


Hvis du har mistanke om

Hvis du har mistanke om, at der er et problem med slid på dine dæk, tage din bil til en mekaniker eller autoværksted med det samme. Han vil være i stand til at give dig en præcis diagnose på betingelse af dit køretøj. Vær sikker på at rotere dine dæk regelmæssigt. Skift dine dæk, hvis du bemærker nogen overdreven slid på slidbaner. Ellers en sikker satsning, er at skifte dæk hver 50.000 miles eller deromkring. Spørg producenten for at være sikker. Sørg for at købe den rigtige type og størrelse til dit køretøj.

Dæk er en vigtig sikkerhedsfunktion på køretøjet, så vær opmærksom på din brug.