E2a

Hvordan man laver en prioriteret liste

Der er en masse gange i dit liv, hvor du føler at du er jonglering 10 ting på én gang. Dit liv kan ofte præsentere sig selv på en meget skramlede måde, og du er tilbage tabt og ikke vide, hvad de skal gøre. Din tidsplan ser ud til at være tæt pakket med flere aftaler, at du har brug for at deltage til. Dette kan føre til en massiv opdeling i form af den måde, du håndterer dit liv.

For at løse dette problem

For at løse dette problem, vil det hjælpe, hvis du har oprettet en prioriteringsliste. Denne liste omfatter de umiddelbare ting, du skal gøre, dine kortsigtede og langsigtede mål, og jeres handlingsplaner i opfyldelsen af ​​disse mål. Kort sagt, kan have en prioriteringsliste gøre tingene lettere for dig, da det kan hjælpe dig med at organisere dine rutiner. Her er trin, du kan følge i at lave en prioriteret liste:

  1. Lær, hvad dine mål er: Først og fremmest, er du nødt til at være ærlig overfor dig selv og opdage de ting, du gerne vil opnå. Dette kan typisk noget, som du måske ønsker at købe i fremtiden, en position eller ros, du gerne vil tjene eller et problem, som du gerne vil blive afhjulpet. Det er vigtigt at differentiere din kortsigtede og langsigtede mål så godt. Førstnævnte refererer til mål, hvilket kan gøres i en kortere periode. Normalt kortsigtede mål også føre til opfyldelse af dine langsigtede mål. På den anden side, er langsigtede mål, de mål, der tager dig længere tid at opnå. Disse er også mål, som kræver en større indsats fra dig. Når du har angivet dine mål, kan du nemt placere dine forpligtelser og sæt dine prioriteter.
  2. Planlæg de handlinger, du vil tage: Efter opsætning dine mål, er den næste ting at gøre, planlægge de handlinger, du vil tage for at nå dem. Sørg for, at de handlinger, du vil tage til efterretning er doable og passende til at nå dit mål. Disse aktioner skal også være i overensstemmelse med de prioriteter, du har indstillet tidligere. Du skal også overveje de nødvendige ressourcer til de foranstaltninger, du vil tage. Det er bydende nødvendigt, at du har tilstrækkelige ressourcer til at gøre de trin, du anførte.
  3. Afveje fordele og ulemper: Ved angivelse af dine prioriteter, og liste dem i orden, vil du helt sikkert nødt til omhyggeligt at afveje hver af deres fordele og ulemper. Hvad er de ting eller aktiviteter, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed? Hvad er de aktiviteter, der kræver en større tid og kræfter? Hvad er de ting, der kan give dig mere belønning bagefter? At kende svaret på disse spørgsmål kan vejlede dig i at gøre din prioriteringsliste.
  4. Arbejde med en tidstabel: At have en tidsplan med din prioriteringsliste kan være til stor hjælp for dig. Du vil vide, varigheden af ​​tid, du har i at gøre en bestemt opgave. Dette vil forhindre dig bagud og glemmer de ting, der skal gøres. En tidsplan kan også hele tiden minde dig om dine mål, prioriteringer og handlinger, du skal tage. I sidste ende kan en tidsplan give organisation og orden i din daglige tidsplan.

Hvordan man laver en prioriteret liste. Lær, hvad dine mål er: Først og fremmest.
Hvordan man laver en prioriteret liste. Lær, hvad dine mål er: Først og fremmest.

At have en prioriteret liste er meget vigtigt, da det guider dig med de ting, du skal gøre. Det gør, at du ikke ofrer mere vigtige og presserende ting at gøre for mindre vigtige. Som et resultat, er det du fungere bedre, og gøre dine roller mere effektivt. Følg trinene her i at gøre en prioriteret liste, og du vil blive guidet med de ting, der virkelig betyder noget.