E2a

Hvordan man finder en offentlig taler emne

Offentlige taler er en færdighed, som masser af mennesker kan bruge til deres fordel. Med gode offentlige retoriske evner, bør du være i stand til at påvirke folk til at følge dine planer og dine beslutninger. Hvis du har brug for at lave en præsentation for offentlige taler, her er, hvordan du kan vælge et emne.

Din ekspertise

Din ekspertise. Udgangspunktet for emnet er din ekspertise. Fordi du er en ekspert på området, vil du have stemme nødvendige bemyndigelse til at tale om emnet. Også disse emner er normalt, hvad dem, som du vil være mest komfortabel med, da du allerede ved meget om det. Hvis du er en mode designer, for eksempel, bør tale om tøj og trends inden for mode være let. Hvis du er en landmand, på den anden side, kan du oprette en offentlig tale om plantedyrkning og dens fordele.

Dine interesser

Hvordan man finder en offentlig taler emne. Din ekspertise.
Hvordan man finder en offentlig taler emne. Din ekspertise.

Dine interesser. Et andet område, der er fyldt med emner for offentlige taler er din interesse. Vælge et emne, du er interesseret i, vil kompensere for din manglende viden som du starter ud planlægningen for talen. Fordi du har passion for det emne, bør forske og opdatere dig selv om emnet være let. Vær sikker dog, at man ikke bare lade rente gøre alle de taler. Du skal også til at underbygge din tale ved at tilføje fakta, tal og faktiske oplysninger om emnet.

Dit publikum

Dit publikum. Faktor i dit publikum i den offentlige tale, da de vil være folk til at lytte til din tale og det er dem, du forsøger at nå ud til. Publikum vil normalt have en eller to træk og egenskaber, som de alle har til fælles. Dette kan hjælpe dig med at indsnævre og endda vælge dit emne. Et publikum fyldt med læger, for eksempel, sætter vil en tale, der er centreret om sundhedspleje. Hvis du ikke er en læge, kan du tage udsigten over patienten eller en person, der gør brug af sundhedsydelser. Dette vil tillade dig at oprette en tale, der er relateret til din målgruppe, men stadig kender for dig.

Type af tale

Type af tale. Næste overveje, hvordan du vil præsentere talen. Der er mange typer af taler, såsom overbevisende taler, informative taler, eller særlige begivenheder samtaler. I overbevisende taler, er målet at få publikum til at handle i overensstemmelse med de oplysninger og holdning, som du har præsenteret. I informative taler, skal du udfylde publikum med oplysninger om det emne, du diskuterer. I særlige begivenheder taler, på den anden side din opgave er at mindes en begivenhed, og lad folk kender dets betydning.

Disposition talen

Din ekspertise. Dine interesser.
Din ekspertise. Dine interesser.

Disposition talen. Når du har bestemt det emne, så sørg for, at du opretter en disposition. I den skitse, skal du indsnævre emnet og finde den mest hensigtsmæssige og iørefaldende vinkel for at præsentere emnet. Sørg også for at øve tale foran spejlet, og til at arbejde på din intonation, dine fagter, og dit udseende.

Med et godt emne, og nogle praksis, kan du gøre en kraftig tale præsentation foran en menneskemængde. Disse skridt skal hjælpe dig med at finde det emne, der vil arbejde for dig og dine lyttere.