E2a

Hvordan at tænde en leg

Flere forskellige typer af lys vil blive anvendt til at tænde en leg

Flere forskellige typer af lys vil blive anvendt til at tænde en leg. Forskellige lyseffekter og farver vil hjælpe med til at formidle forskellige stemninger udtrykt i stykket, og selv dirigere et publikum til, hvor deres opmærksomhed skal være fokuseret. Belysning er et centralt element i enhver leg eller anden teatralske produktion.

Step One

Læs play

Læst stykket. Det er vigtigt, når dit job er at tænde en leg, at forstå, hvad stykket handler om. Ved at læse stykket, vil du vide, hvad der foregår i hver scene, og få en bedre forståelse af stemningen i hver scene, og indstillingen for hver scene.

Hvordan at tænde en leg. Flere forskellige typer af lys vil blive anvendt til at tænde en leg.
Hvordan at tænde en leg. Flere forskellige typer af lys vil blive anvendt til at tænde en leg.

Step Two

Arbejde tæt sammen med andre medlemmer af produktion team, til aktører i spil, og direktøren beslutte, hvilke typer af lyseffekter skal anvendes i visse scener og linjer af stykket.

Trin tre

Betragt det sted, hvor spillet finder sted

Overvej det sted, hvor stykket vil finde sted. Ikke placeringen af ​​kulisserne, men den fysiske placering af stykket, såsom en udendørs amfiteater eller en indendørs stadium. Hvis området er udstyret til sceneproduktioner, almindelig belysning og seler, som skal hænge yderligere lysarmaturer vil allerede være til stede.

Betragt det sted, hvor spillet finder sted. Vær sikker på, at almen belysning arbejder.
Betragt det sted, hvor spillet finder sted. Vær sikker på, at almen belysning arbejder.

Trin Fire

Vær sikker på, at almen belysning arbejder

Vær sikker på, at almen belysning fungerer. Generel belysning er den grundlæggende måde at tænde en leg. Da de fleste spiller udføres i en mørk teatersal eller når solen er indstillet på et amfiteater, er det nødvendigt at tænde scenen, så publikum kan se produktionen, det er almen belysning.

Trin Fem

Brug farvede film eller pærer til at skildre stemninger og begivenheder i stykket. Associate farver korrekt, såsom rød for horror eller mord, og blå for at simulere tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

Trin Six

Brug et spotlight på personer og scener, som du ønsker publikum til at være fokuseret på på et givet tidspunkt. Dette virker fantastisk til store etaper, hvor mere end én scene baggrund og rekvisitter er til stede på et tidspunkt, såsom teater i den runde.

Trin Syv

En spotlight kan også bruges til at fremhæve én person, som er fantastisk til at fokusere publikums opmærksomhed på de inderste tanker eller luskede flytning af visse tegn i den givne play.

Trin Otte

Blinker eller pulserende lyseffekter hjælpe med at simulere tordenvejr eller intense scener og øjeblikke i en leg. Disse effekter hjælper ikke at tænde en leg, men hjælpe med at føje følelser til stykket.

De lyseffekter i et teaterstykke er lige så vigtige som linjerne leveret af aktørerne. Du skal øve spille belysning flere gange forud for premieren. Hvis du ikke øve belysning sammen med resten af ​​stykket, kan du gå glip af din cue og rod belysningen op på premiereaftenen.