E2a

Hvad er en anti fryse tester

Som en bilejer

Som en bilejer, er der flere ting, du bør tjekke for at sikre en korrekt vedligeholdelse og renholdelse af dit køretøj. Bortset fra at holde bilen ren, skal du tjekke lufttrykket i dækkene regelmæssigt, samt væsker af køretøjet. En af de væsker, du skal tjekke i dit køretøj er frostsikre.

Anti freeze er en flydende kemikalie i din bil

Anti freeze er en flydende kemikalie i din bil, der beskytter køleren og motoren fra frysning eller kogning niveauer. Det er også kendt som motorens kølevæske. De mest almindelige kemikalier, der anvendes i denne kølevæske er ethylen-og propylenglycol. Grunden til disse to kemikalier anvendes skyldes deres frysning og brændende punkter langt under frysepunktet og over vands kogepunkt, henholdsvis, så den kan passere gennem motoren enten i ekstreme vejrforhold.

Hvad er en anti fryse tester. Anti freeze er en flydende kemikalie i din bil.
Hvad er en anti fryse tester. Anti freeze er en flydende kemikalie i din bil.

En anti fryse tester anvendes til at bestemme niveauerne af denne kølevæske i motoren samt tilstanden af ​​kølemidlet. Nogle testere kan endda bestemme rust eller sedimentaflejringer i væsken. Afprøvning af anti freeze anbefales for at sikre den maksimale vedligeholdelse af dit køretøj. Det kan gøres, når du sætter i din bil til en fast rutefart vedligeholdelse tjekke op, eller du kan vælge at gøre det selv med hjem kits og testere.

Der er flere frostsikre inhibitorer i kølevæsken

Der er flere frostsikre inhibitorer i kølevæsken. En god frostsikre test vil måle flere typer, herunder OAT, HOAT, GO5, Dexcool og andre konventionelle kølemidler. Der findes flere mærker og versioner af testeren. Nogle har en flydende bold, en disk eller en hale og pære. Der er også teststrimler til rådighed. Aflæsninger kan gøres i enten Celsius eller Fahrenheit grader og resultaterne er nemme at læse.

Den grundlæggende test kræver en lille prøve af væsken og afhængigt af den resulterende kemiske reaktion, kan testen angiver en række faktorer vedrørende status og tilstand af bilens kølemiddel.

Testen måler pH-niveau, reserven alkalinitet niveauer. Testning er forholdsvis let. Du skal først vente på din motor til at køle ned, før du udfører testen, eftersom radiatoren ikke skal åbnes, når det er varmt. De fleste teststrimler bare have brugeren dyppe den reaktive spids ind i frostsikre kølervæske. Bare dyppe strimlen i cirka et sekund derefter fjerne det samme. Båndet bør ændre farve inden for et minut. Farveændringen indikerer tilstanden af ​​frostbeskyttelsesmiddel, og dette sammenlignes med diagrammet eller farvekode, der kommer sammen med pakken.

Før du køber en tester

Der er flere frostsikre inhibitorer i kølevæsken. Før du køber en tester.
Der er flere frostsikre inhibitorer i kølevæsken. Før du køber en tester.

Før du køber en tester, finde ud af hvilken type af kølemiddel bruges i bilen. Køb den passende tester, som kan bruges til netop din kølevæske type. Ideelt set bør testeren kunne teste for enhver kølevæske type og kan bruges, når kølevæsken er varmt eller koldt. Du bør være i stand til at få en aflæsning direkte fra enten radiator eller kølemidlet overløbssystem kølevæske prøver og resultaterne skal være umiddelbar. Desuden bør testeren dele passer mange forskellige køretøjer.

Hvis du er usikker, bare minde din mekaniker til at gøre testen for dig.